Τροχαίο Πύργος τώρα: Νεκρό βρέφος 16 μηνών – Τρεις τραυματίες [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Θρήνος στην τοπική κοινωνία του Πύργου Ηλείας για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2020, στο δρόμο «καρμανιόλα», στην εθνική οδό Πύργου Πατρών, στο ύψος της διασταύρωσης των Λαστεΐκων, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή ένα βρέφος μόλις 16 μηνών. Σύμφωνα με το patrisnews.com, δύο Ι.Χ. οχήματα κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες συγκρούστηκαν μετωπικά, λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Το γκρι αυτοκίνητο μάρκας Fiat στο οποίο επέβαινε πατέρας, μητέρα και ένα βρέφος δεκαέξι μηνών, είχε κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο και το ασημί Citroen στο οποίο επέβαινε ένας νεαρός είχε κατεύθυνση από Πύργο προς Πάτρα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και τα δύο οχήματα έγιναν άμορφες μάζες.

Στο σημείο έφτασαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου». Οι τρεις τραυματίες παραμένουν στο Νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί στην συνέχεια στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Δρόμος «καρμανιόλα»

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, το  τμήμα Πάτρα -Πύργος – Τσακώνα, τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού, έπρεπε να έχει αποπερατωθεί το 2012.  Τα τελευταία δέκα χρόνια στην Πατρών – Πύργου έχουν σκοτωθεί πάνω από 130 άνθρωποι. Μέσα στην τελευταία δεκαετία σε αυτόν τον δρόμο, σε αυτή την καρμανιόλα, έχουν συμβεί 106 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και έχουν χάσει την ζωή τους 130 άνθρωποι! Τα 46 θανατηφόρα ήταν στον νομό Αχαΐας και τα 60 στον νομό Ηλείας. 58 οι νεκροί στην Αχαΐα και 72 στην Ηλεία. Επίσης έχουν σημειωθεί συνολικά 41 σοβαρά τροχαία με 75 σοβαρά τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2020, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας «Όλη η Ηλεία μια φωνή – ΟΧΙ στο δρόμο του θανάτου» στον κόμβο του Βουπράσιου στα όρια των Νομών Αχαϊας και Ηλείας , οι δήμοι Πύργου, Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, το Εργατικό Κέντρο Πύργου, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου και μαζικοί φορείς του νομού. Οι δήμοι και οι φορείς διεκδικούν συνέχιση των εργασιών στο δρόμο Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία -Τσακώνα για να μην χυθεί άλλο αίμα στην άσφαλτο της εθνικής οδού. Συμμετείχαν, επίσης, οι δημοτικές αρχές και φορείς από τους νομούς Αχαΐας – Μεσσηνίας – Ζακύνθου – Κεφαλληνίας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ