Χουλουσί Ακάρ: Αιφνιδιαστικά στο Κας – «Θέλουμε διάλογο» λέει τώρα η Άγκυρα [vids]

Μοιραστείτε το:

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο, πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Την ώρα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στη Μεγίστη, ο Ακάρ έστειλε αυτή τη φορά μήνυμα για διάλογο και ειρήνη. Τάχθηκε υπέρ της καλής γειτονίας υποστηρίζοντας πως «περιμένουμε και από την απέναντι πλευρά το ίδιο» για να έχει η περιοχή «ειρήνη και σταθερότητα».

Στροφή στην επικοινωνιακή τακτική;

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις δύο 24ωρα πριν, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε προχωρήσει σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας και παρά τις διεθνείς πιέσεις για αποκλιμάκωση της έντασης και το ξεκάθαρο μήνυμα της Ευρωμεσογειακής Συνόδου. Ο ίδιος καταφέρθηκε και κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Όσοι εξυφαίνουν συνωμοσίες εις βάρος της Τουρκίας, όπως και στο παρελθόν, θα υποστούν και σήμερα πανωλεθρία», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για να μειωθεί η ένταση (σ.σ. στην Ανατολική Μεσόγειο) απλώς αρκεί να σιωπήσουν ορισμένοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, απλώς να σιωπήσουν» δήλωσε ο Ακάρ. «Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στη γειτονική μας Ελλάδα να μην επιτρέψει να την χρησιμοποιήσουν για χάρη των συμφερόντων ορισμένων χωρών και να μην γίνει ο ‘μεζές’ τους (σ.σ. το ορεκτικό τους) για τον σκοπό αυτό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε σε ύφος που πρόδιδε εκνευρισμό: «Προσπαθούν να προκαλέσουν ρωγμή στην ενότητα και την ακεραιότητά μας, υπερβαίνοντας τα όρια και τις δυνάμεις τους. Τα λόγια τους αυτά που στοχεύουν να δημιουργήσουν διχόνοια δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στο έθνος μας».

Με Σινούκ στο Καστελόριζο η ΠτΔ

Στο Καστελόριζο βρίσκεται, από το πρωί της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού. Η κυρία Σακελλαροπούλου, παρίσταται σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη αρχικά στη Ρόδο όπου στις 10.00 το πρωί την παρέλαβε ελικόπτερο Chinnok για να την μεταφέρει στο Καστελόριζο. Το ελικόπτερο που μετέφερε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το συνόδευσαν δυο ιπτάμενα ραντάρ και δυο τετράδες F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Παράλληλα, στο λιμάνι και γύρω από το νησί βρίσκονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα . Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ