Κυριάκος Μητσοτάκης: Με καθυστέρηση στη Θεσσαλονίκη – Το πρόγραμμά της επίσκεψής του

Μοιραστείτε το:

Η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη θα καθυστερήσει για αρκετές ώρες και έτσι η έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, λόγω των τελευταίων εξελίξεων δεν θα μεταβεί, από νωρίς της Παρασκευής στην Θεσσαλονίκη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Τον κ. Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσουν στο πάνελ με θέμα τις Προοπτικές Ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

  • Στις 13:00 συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.
  • Λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος η μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα γίνει αργά το βράδυ.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

  • Στις 10:00 θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo,
  • Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

  • Στις 13:00 ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Τι θα πει στη ΔΕΘ

Μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και των ασφαλιστικών εισφορών θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελαφρύνσεις έχουν ενταχθεί στο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού και ως τέτοιες έλαβαν το πράσινο φως από τους Θεσμούς, χωρίς να απαιτηθούν δημοσιονομικά ισοδύναμες παρεμβάσεις. Ως εκ τούτου θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα εφαρμογής και συγκεκριμένα θα εφαρμοστούν μόνον τ0 2021, ενώ η διατήρηση τους τα επόμενα χρόνια θα εξαρτηθεί από δημοσιονομικά περιθώρια που θα υπάρχουν τότε.

Το συνολικό όφελος για τους φορολογούμενους υπολογίζεται σε 600 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης ο σχεδιασμός προβλέπει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες με δημοσιονομικό κόστος το οποίο εκτιμάται στα 800 εκατομμύρια ευρώ .

Το οικονομικό επιτελείο ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα είναι οριζόντια η μείωση 50% ή εάν θα αυξηθεί το αφορολόγητο όριο στις 25.000 ή στις 30.000 ευρώ και μάλιστα φέρεται να επεξεργάζεται δύο σενάρια:

  • Μείωση της εισφοράς κατά 50% για τα εισοδήματα που αποκτούν οι φορολογούμενοι από την 1η Ιανουαρίου 2021
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν εισοδήματα έως 25.000 ή 30.000 ευρώ, από 12.000 που ισχύει σήμερα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ