Κρούσματα κορονοϊός: Θετικός νεοσύλλεκτος στον Έβρο

Μοιραστείτε το:

Θετικός στον κορονοϊό είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένας νεαρός νεοσύλλεκτος στον Έβρο, ο οποίος παρουσιάστηκε πρώτα στο στρατόπεδο κατάταξής στην Καβυσσό Έβρου και έπειτα μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο που θα υπηρετήσει στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το e-evros.gr, ο νεαρός στρατιώτης προέρχεται από την Χαλκιδική και παρουσιάστηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 στο Στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβυσσό Έβρου όπου και είχαν υποβληθεί όλοι οι νεσύλλεκτοι σε προληπτικό τεστ κορονοϊού. Η μονάδα που υπηρετούσε εκκενώθηκε από το προσωπικό και στρατιώτες όπου και θα γίνει στον χώρο του στρατοπέδου απολύμανση, όπως και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, θα υποβληθούν σε τεστ κατά του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος δεν εμφάνισε συμπτώματα και μπήκε σε καραντίνα εντός του στρατοπέδου. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ιχνηλάτηση των επαφών του και στα δύο στρατόπεδα που παρουσιάστηκε. Προς το παρόν 24 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα.

Ρεκόρ κρουσμάτων την Πέμπτη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 372 νέα κρούσματα,εκ των οποίων τα 164 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. «Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12452, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. 2324 (18.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5511 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

49 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 (24.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 297 θανάτους συνολικά στη χώρα. 110 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», καταλήγει.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Δραματική πρωτιά στην Αττική – Η γεωγραφική κατανομή

Σε συναγερμό παραμένει η Αττική καθώς έχει τα περισσότερα κρούσματα, ενώ μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στην Πέλλα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ