Πάτρα ΑΤΜ: Τίναξαν στον αέρα 3 ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ της Πάτρας – Εικόνες καταστροφής [vid]

Μοιραστείτε το:
Με μπλοκά σε κεντρικά σημεία της πόλης , ελέγχους σε αυτοκίνητα και αξιοποίηση των στοιχείων απο τις κάμερες που έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους,  η αστυνομία προσπαθεί να φτάσει στον εντοπισμό των δραστών που τίναξαν στον αέρα τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, εντός σουπερ μαρκετ στην περιοχή της Περιβόλας Πατρών. Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Οι δράστες παρέμειναν στο χώρο περίπου 8 λεπτά, ενώ εκτιμάται πως δεν ήταν μόνοι τους, αλλά υπήρχε υποστηρικτική ομάδα εκτός του καταστήματος που ενδεχομένως θα επέμβαινε στην περίπτωση που κάτι θα δεν θα πήγαινε καλά. Στις 50 με 55 χιλιάδες ευρώ, ανέρχεται η αξία των χαρτονομίσματων που βρέθηκαν στο χώρο είτε διασκορπίστηκαν, είτε χρωματίστηκαν από την έκρηξη. Άγνωστο ωστόσο παραμένει το χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε από τα 3 ΑΤΜ. Αξίζει να αναφερθεί πως οι κουκουλοφόροι επέλεξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου για να ανατινάξουν τα τρία ΑΤΜ, θεωρώντας πως λόγω της ημέρας και του μεγάλου αριθμού πελατών που θα επισκέπτονταν το συγκρότημα, τα ποσα με τα οποία οι Τράπεζες θα είχαν εφοδιάσει τα Μηχανήματα ήταν μεγάλα.
Οι δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και φορούσαν κουκούλες, έφτασαν στην περιοχή λίγο πριν τις 4π.μ. και κατευθύνθηκαν προς το κτίριο του Σούπερ Μάρκετ. Σύμφωνα με το tempo24.gr, Αφού έσπασαν τις εξωτερικές πόρτες μπήκαν μέσα και κινήθηκαν προς το σημείο όπου ήταν εγκατεστημένα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, ενώ μέσα σε λίγα μόλις λεπτά κατάφεραν χρησιμοποιώντας ισχυρή εκρηκτική ύλη να τα ανατινάξουν (και τα τρία) και να αφαιρέσουν άγνωστο προς το παρόν χρηματικό ποσό. Λίγο πριν εισέλθουν στο κατάστημα έγιναν αντιληπτοί από οδηγό φορτηγού που βρισκόταν στο πάρκινγκ του μεγάλου συγκροτήματος των υπεραγορών που βρίσκονται στην περιοχή.
Ο οδηγός κατάφερε να ενημερώσει την Αστυνομία και να αποχωρήσει έγκαιρα από το σημείο πριν  οι δράστες κινηθούν εναντίον του, ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το σημείο και ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που είχε νυχτερινή βάρδια. Οι πέντε άνδρες, μόλις άρπαξαν τα χρήματα, λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα, επιβιβάστηκαν σε όχημα χρώματος ασημί και εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους βομβαρδισμένο τοπίο, αφού από τις εκρήξεις σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές μέσα στο Σούπερ Μάρκετ.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ