Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Σάββατο 5/9/2020

Μοιραστείτε το:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 40 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, ενώ υπάρχει ένα ακόμα θάνατος.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 187 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11386, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2219 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4970 (43.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

40 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 280 θανάτους συνολικά στη χώρα. 103 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου γνωστοποιήθηκε ο θάνατος μιας 87χρονης στο ΑΧΕΠΑ. Οι πληροφορίες του thestival ανέφεραν ότι η γυναίκα με καταγωγή από τη Βέροια, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 30 Αυγούστου. Η ηλικιωμένη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπασχε από σοβαρά

Επείγουσα εγκύκλιος για τους αναπληρωτές που βρεθούν θετικοί στον ιο

Με το άνοιγμα των σχολείων να απέχει μερικές μέρες, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή των μαθητών σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα Τις παρακάτω οδηγίες δίνει, με εγκύκλιο, το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με την ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι πάσχουν από κορονοϊό COVID -19.

Στην περίπτωση που αναπληρωτής εκπαιδευτικός βρεθεί να πάσχει από κορονοϊό COVID -19, κατά το χρονικό διάστημα των πέντε (5) ημερών, εντός του οποίου υποχρεούται να αναλάβει υπηρεσία, οφείλει καταρχήν να επιδείξει αίσθημα ευθύνης και να παραμείνει υπό περιορισμό, καθ’ υπόδειξη του θεράποντος ιατρού του, ενημερώνοντας άμεσα την Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία έχει προσληφθεί.

Κορονοϊός σχολεία: Επείγουσα εγκύκλιος για τους αναπληρωτές που βρεθούν θετικοί στον ιο

Ακολούθως, και μόλις ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με τις ιατρικές υποδείξεις και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δύναται να χαρακτηρισθεί ως μη πάσχων από κορονοϊό COVID -19 (πάροδος συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος από τη στιγμή που εμφανίσθηκαν τα συμπτώματα της νόσου ή διαγνωστικό τεστ από το οποίο να αποδεικνύεται ότι ο εκπαιδευτικός δεν είναι φορέας του ιού), προσέρχεται για ανάληψη υπηρεσίας και πέραν της προβλεπόμενης προθεσμίας των πέντε (5) ημερών, μη εφαρμοζόμενων των αναφερόμενων στις παρ. 2 και 3 αντίστοιχων κυρώσεων.
Επισημαίνεται ότι κατά την ανάληψη της υπηρεσίας ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός οφείλει να καταθέσει, πέραν των ρητώς αναφερόμενων στην παρ. 8 του άρθρου 6 της προαναφερόμενης ρυθμιστικής Υ.Α. δικαιολογητικών, υπεύθυνη δήλωση μετά των σχετικών ιατρικών εγγράφων, από το περιεχόμενο των οποίων θα αποδεικνύεται ότι δεν προσήλθε στην σχολική μονάδα για ανάληψη υπηρεσίας εντός της προβλεπομένης, εκ του νόμου, προθεσμίας επειδή έπασχε από κορονοϊό COVID – 19.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μπλόκαρε και κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία

Η αδυναμία του ΕΚΕΑ να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό, λόγω μιας περίεργης και ξαφνικής έλλειψης αντιδραστηρίων που προκαλεί από μόνη της υποψίες, καθώς υπήρχε διορία 6 ολοκλήρων μηνών να είναι προετοιμασμένοι, φαίνεται ότι δεν άφησε αδιάφορη την Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ που προσέτρεξε προκειμένου να καλύψει το κενό προτείνοντας στα νοσοκομεία ευθύνης της συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο με το οποίο μπορούν να συμβληθούν για την πραγματοποίηση των τεστ. Από την μια ολόκληρο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα, “ξεμένει” από αντιδραστήρια και από την άλλη ιδιωτικό κέντρο, έχει επαρκεί αποθέματα λες και περίμεναν ότι θα έκαναν ουρές από έξω πολίτες για να εξεταστούν. Γιατί δεν μιλάμε για παρακαταθηκή μερικών δεκάδων, αλλά πολλών χιλιάδων αντιδραστηρίων

Ειδικότερα όπως έκανε γνωστό με εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωσή του, το ΕΚΕΑ δεν δύναται να πραγματοποιεί το μοριακό έλεγχο του Covid-19 για τις δομές των Υγειονομικών Περιφερειών Αττικής, Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων νησιών- Ηπείρου- Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ