Δημοσκόπηση GPO: Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ανέβηκε το ποσοστό των αναποφάσιστων

Μοιραστείτε το:

Στην πρώτη δημοσκόπηση του φθινοπώρου η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 17 μονάδες , με τους αναποφάσιστους να αυξάνονται και τους πολίτες να εμφανίζονται μοιρασμένοι όσον αφορά στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας.

Σύμφωνα λοιπόν με την δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή έχει μια διαφορά 17 μονάδων. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,2% και ακολουθούν Ελληνική Λύση στο 3,5% και το ΜεΡΑ25 στο 2,5%.

Για την πανδημία του κορονοϊού, και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, το 52,1% τους κρίνει θετικά και μάλλον θετικά ενώ το 44,1% τους κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Περισσότεροι από 8 στους 10 ανησυχούν για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης ενώ τρεις στους τέσσερις (76,3%) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν πάντα μάσκα . Διαιρεμένοι είναι οι πολίτες σχετικά με την επάρκεια των μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων Παράλληλα οι πολίτες κρίνουν σε ποσοστό 52,3% ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%. Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και στο ερώτημα πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο σοβαρού επεισοδίου με την Τουρκία το προσεχές διάστημα, το 63,7% απαντά «πολύ και αρκετά» με το 34,5% να απαντά «λίγο και καθόλου».

Το 69,8% τάσσεται υπέρ της επιδίωξης έναρξης διαλόγου με την Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης ενώ μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση στρατιωτικών μέσων για να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα (49,2% απαντά «ναι και μάλλον ναι» και 47,1% απαντά «όχο και μάλλον όχι»).

Η δημοσκόπηση Μαϊου

Από την ίδια εταιρία είχε διενεργηθεί δημοσκόπηση στο τέλος Μαϊου και συγκεκριμένα από τις 22 μέχρι τις 27 για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Η διαφορά τότε βρισκόταν στις 21,8 μονάδες ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.  Σε εκείνη την δημοσκόπηση όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία κατέγραφε ποσοστό 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2% και ακολουθούσαν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, Αλλο κόμμα επιλέγει το 3,6%, «Λευκό-Ακυρο» 0,8%, «Δεν θα ψηφίσω» 2,2%», Αναποφάσιστοι 10,5%, ενώ δεν απάντησαν 2,8%.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ