Θάνος Τζήμερος στον Prisma 91,6: “O ΣΥΡΙΖΑ έχει τα πιο γερασμένα μυαλά αλλά πούλησε προοδευτισμό και αντίσταση”

 

Τις πολιτικές εξελίξεις, την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και το θέμα του νομοσχεδίου για την αλλαγής ταυτότητας φύλλου σχολίασε ο πρόεδρος του κινήματος  Δημιουργία Ξανά Θάνος Τζήμερος στον Prisma 91,6 και τους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη.

Ο Θάνος Τζήμερος αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλλου σημειώνοντας ότι είναι ένα σημαντικό θέμα για το οποίο πρέπει η πολιτεία να αποφασίσει όχι όμως με την προχειρότητα που το εν λόγω νομοσχέδιο προτείνει. «Μας ενδιαφέρει αυτοί οι άνθρωποι να έχουν δικαιώματα, και να λυθεί το θέμα με τρόπο που δεν μπερδεύει όλα τα άλλα» όπως σημείωσε. Διατύπωσε μάλιστα την πρόταση του χώρου του για αναγραφή (Δ) στην ταυτότητα των διεμφυλικών προκειμένου να λύνεται όποιο πρόβλημα. Παράλληλα άσκησε κριτική και στην Νέα Δημοκρατία καθώς τίποτα από όσα έχει πει δεν είναι φιλελεύθερο όπως σημείωσε αλλά και στην εκκλησία «η εκκλησία δεν θα έπρεπε να έχει λόγο για τα θέματα που χειρίζεται η πολιτεία» ανέφερε και θύμισε την αντίδραση της εκκλησίας με τις ταυτότητες. «Η εκκλησία να έχει το ρόλο της και η πολιτεία το ρόλο της. Λυπάμαι που ακόμη στην Ελλάδα δεν συνέβη αυτό που έγινε στη Γαλλία το 1789» ανέφερε και ακόμη συμπλήρωσε ότι στην Ελλάδα μόλις το 1981 αναγνωρίστηκε ότι κάποιος μπορεί να παντρευτεί κάποιος χωρίς να είναι σε κάποιο θρήσκευμα.

Ο Θάνος Τζήμερος μίλησε και για την κεντροαριστερά σχολιάζοντας: «πάνε να φτιάξουν ένα κόμμα για του οποία την ιδεολογική πλατφόρμα δεν έχουν συζητήσει» και συνέχισε «δεν υπάρχει ιδεολογική πλατφόρμα της κεντροαριστεράς, προσπαθούνε να τη φτιάξουμε για να  αναστηθεί ένα ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα να αλλάξει ΑΦΜ για να απαλλαγεί από τα χρέη του. Κανένας υποψήφιος δεν απάντησε τι θα γίνει με τα 200 εκ που έκλεψε το ΠΑΣΟΚ από τις τσέπες των φορολογούμενων»

Ο  Θάνος Τζήμερος άσκησε κριτική παράλληλα σκληρή κριτική στο κυβερνητικό έργο, ενώ αναφέρθηκε στο εικονικό δίλλημα μνημόνιο – αντιμνημόνιο που είχε δημιουργήσει ο Αντώνης Σαμαράς και στη συνέχεια υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίζοντας έτσι τους ψηφοφόρους. Ήταν ένα βλακώδες και επικίνδυνο δίλημμα στη βάση του σημείωσε ο κ Τζήμερος καθώς με το μνημόνιο στην ουσία αυτό που ήταν το ζητούμενο ήταν η χώρα να μην κάνει νέο χρέος.

Παράλληλα ο κ Τζήμερος διατύπωσε τη δική του πρόταση για την οικονομία.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 36113 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας