Ο Γιώργος Ζάψας στον Prisma 91,6 για την κοινή εκδήλωση των παρατάξεων ‘Συμμαχία Ηπειρωτών” και ”Ήπειρος Ανατροπής”

 

Την Τετάρτη 13/6 ”στο ίδιο έργο θεατές” και στο prisma radio 91.6 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τηλεφωνικά  τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Ζάψα.

Ο Γιώργος Ζάψας είναι περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Ηπειρωτών. Συζητήσαμε μαζί του για την εκδήλωση της Δευτέρας 11 Ιούνη που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα και διοργάνωσαν οι παρατάξεις ”Συμμαχία Ηπειρωτών” και ”Ήπειρος Ανατροπής”, με θέμα την μεταρρύθμιση στη τοπική αυτοδιοίκηση και την μετάβαση στο νέο μοντέλο της απλής αναλογικής και του Κλεισθένη .

Ο κ. Ζάψας μας ανέφερε τα συμπεράσματα που βγήκαν μέσα από την συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και ακούμε το σχόλιο του για τη πορεία συνολικά της περιφερειακής διοίκησης και ανάπτυξης της Ηπείρου στην σημερινή εποχή.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ”αν και το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση άργησε να έρθει… η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει πίσω στο ζήτημα της απλής αναλογικής.”

Εξέφρασε επίσης και την ικανοποίηση του για την προσέλευση του κόσμου η οποία ήταν μαζική. Χωρίς να συνδέει όμως την εκδήλωση, επειδή αρκετοί βιάστηκαν για πολιτικά ”βαφτίσια” , με τις ερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος ο κ. Ζάψας μας εξέφρασε την άποψη του για την θητεία Καχριμάνη στη Περιφέρεια, ενώ μας ενημέρωσε για πρωτοβουλίες και ερωτήσεις που έχει αναλάβει και έχει καταθέσει ο ίδιος και η παράταξη του στο περιφερειακό συμβούλιο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2187 Articles
Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr. Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6