Κωνσταντίνος Γρίβας στον Prisma 91,6: “Μεγάλη Εθνική Ήττα η συμφωνία με τα Σκόπια.”

 

Για την συμφωνία με τα Σκόπια αναφέρθηκε στον Prisma 91,6 o Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής Γεωπολιτικής στην σχολή Ευελπίδων και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως ανέφερε  πρόκειται για μια μεγάλη Εθνική ήττα. ” Δεν μπορώ και εγώ αλλά και κανείς να καταλάβει για ποιον λόγο έγινε, κανείς δεν πίεζε τόσο πολύ την Ελλάδα, ώστε να προχωρήσει στην συμφωνία η οποία είναι ακατανόητη για τον απλούστατο λόγο ότι δεχόμαστε την ύπαρξη Μακεδονικής Εθνότητας και Γλώσσας, έστω και με τις όποιες ανθυποσημειώσεις ότι είναι σλαβικής προέλευσης και κυρίως δεχόμαστε μια χώρα με τον όρο Μακεδονία, άσχετα με το αν είναι Βόρεια-Νότια-Πάνω Κάτω.

Δημιουργείται μια χώρα η οποία ονομάζεται Μακεδονία και δίπλα σε αυτή την χώρα υπάρχει μια περιοχή που είναι η Ελληνική Μακεδονία.

Από εκεί που υπήρχε η άποψη ότι η Μακεδονία είναι μία, τώρα αυτή μετατρέπεται σε ένα δευτερεύον μέγεθος, από την στιγμή που υπάρχει μια χώρα από αυτό το όνομα και κατά συνέπεια εξαρτώμενη από αυτή.”

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι όλοι είχαν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία είναι εκτός πραγματικότητας, γιατί τα Σκόπια δεν διεκδικούν κομμάτι της ιστορικής κληρονομιάς της Ρωσίας ή της Σιέρα Λεόνε, αλλά από την Ελλάδα.  Τα Σκόπια διεκδικούν ένα μεγάλο κομμάτι της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και αυτό είναι το πρόβλημα, καθώς και κομμάτι Εθνικής ταυτότητας και αυτό μόνο η Ελλάδα μπορεί να το δώσει και όχι η Ρωσία ή η Αμερική.

 

Παναγιώτης Κουνιάκης
About Παναγιώτης Κουνιάκης 4637 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6